dimarts, 24 de gener del 2012

L’AEPCFA EDITA UN LLIBRE A FAVOR DE L’ALFABETITZACIÓ I LES LLENGÜES MINORITZADES

L’Associació d’Educació Popular Carlos Fonseca Amador, AEPCFA, ha editat un llibre, amb el títol bilingüe català – mískito ENSENYAR, APRENDRE, SALVAR-SE. LAN DAUKAIA, LAN TAKAIA, SWAKWI TAKAIA, que es presentarà el proper dilluns, 6 de febrer, a les 8 del vespre a la Llibreria 22 de Girona (carrer Hortes, 22). Hi intervindran Sebas Parra, Núria Terés i Quim Curbet. Aquesta primera edició ha comptat amb el suport de la Diputació de Girona, l’Ajuntament de Vilafranca del Penedès i l’AACD de la Generalitat de Catalunya. Paral•lelament, l’Institut Paulo Freire de l’estat espanyol està preparant l’edició en castellà destinada fonamentalment per a la seva difusió a Nicaragua.

El llibre voldria ser un llibre-eina, un manifest col•lectiu en favor de la llengua, de totes les llengües, especialment de les minoritàries, minoritzades i/o en perill d’extinció, i del dret a l’alfabetització i l’educació de totes les persones sense distinció de cap mena. I un al•legat contra la injustícia de l’analfabetisme i a favor del valor, la necessitat, la urgència i la justícia de l’alfabetització. En la seva redacció han participat una seixantena d’autors i autores: junt a alguns professors, escriptors i periodistes ben coneguts, i reconeguts, una majoria de noms més destacats per la seva adscripció a tota mena de lluites, fonamentalment socioeducatives i culturals, i que, tots plegats, coneixen bé Nicaragua o cooperen amb els somnis del seu poble des de diferents àmbits. El llibre neix a les terres gironines però acull mirades d’homes i dones d’arreu de Catalunya, i també del País Valencià, Bilbao, Sevilla, i, lògicament, de Nicaragua.

Ensenyar, aprendre, salvar-se és el material central d’una campanya de sensibilització i Educació per al desenvolupament que tindrà lloc al llarg dels propers mesos. Es preveu fer una trentena de presentacions arreu de Catalunya i el País Valencià. Les persones que vulguin més informació o participar en la campanya poden dirigir-se a sebasparra@solidaries.org