dimecres, 17 d’agost del 2016

Amics i amigues que seguiu aquest bloc amb informació sobre l'alfabetització en Nicaragua



ahir vaig parlar amb el Maestro Pineda, especialment de l'activitat que l'equip de l'AEPCFA prepara pel diumenge 21 en celebració del 36è aniversari de la Croada Nacional d'Alfabetització. Una celebració que s'iniciarà amb el testimoniatge dels joves i les joves brigadistes que participen en l'Ofensiva final a les comunitats rames de l'Illa de Rama Cay, Bangkukuk, TiktikKaanu i Reserva Indio Maíz, 4 nicaragüencs i la Victoria, de Bujalance -Còrdova- que ens va acompanyar a la Jornada del 18 de juny a Girona, i l'Alberto, de Cornellà de Llobregat. Una celebració que, com sempre, vindpels fets més que de les paraules, de l'alfabetització més que dels discursos sobre l'alfabetització. Com ha de ser «fins que no es visqui en un món culte i alfabetitzat». Espero que puguem compartir properament algun document videogràfic sobre la diada...
Vull informar-vos també que l'Orlando es troba ja plenament restablert de la intervenció quirúrgica que va patir el mes passat i treballa amb la mateixa passió, compromís i tenacitat que el caracteritza. El 23 celebrarà també, amb salut i esperança, el seu 71è aniversari.
Per motiu de tot plegat, com cada any, farem arribar un missatge des d'aquí per compartir aquests fets i mostrar la nostra solidaritat. Missatge que publicarem aquí mateix.
I, canviant de tema, aprofito aquestes ratlles estivals per a informar-vos que estem preparant el trasllat d'aquesta pàgina, que ha quedat tècnicament obsoleta, a un lloc més adequat. Tindreu notícies aviat.
Aixi mateix, estem preparant l'Operatiu El sueño que fue de suport a l'ofensiva final, coincidint amb la celebració del Dia Internacional de l'Alfabetització, el proper 9 de setembre.
Perquè no pararem «fins que no es visqui en un món culte i alfabetitzat».
Suposo que estareu d'acord que és el millor homenatge que podem fer a l'AEPCFA, al Maestro Pineda i al poble de Nicaragua que porta gairebé quatre dècades lluitant per l'eradicació de l'analfabetisme.
Una abraçada forta i fraternal
salut!
Sebas Parra
AEPCFA-Girona

P/D.- un comentari necessari...
De la conversa amb l'Orlando vaig deduir que, per a no variar, les finances de l'AEPCFA, utilitzant termes suaus, molt suaus, no neden precisament en l'abundància, tot el contrari. Potser ha arribat el moment de demanar-vos una petita aportació destinada a les despeses de transport de brigadistes i preparació de l'activitat del dia 21 a Managua. Qualsevol quantitat vindrà bé. Feu l'ingrés al c/c del Banc de Sabadell ES89 0081 0146 5300 0110 5111 fins al divendres 26 d'agost, i amb el que s'hagi recollit li faig una transferència a la Montse Saumell de Vilafranca que marxa el 2 de setembre i ho portarà en mà...
salut! I continuem la lluita